Κανένα γνωστό είδος ελαφιών δεν πετά. Αλλά υπάρχουν περί τα 300.000 είδη ζώντων οργανισμών που δεν έχουν ταξινομηθεί και εφόσον είναι έντομα και μικρόβια, αυτό δεν αποκλείει οριστικά πως δεν υπάρχουν ιπτάμενα ελάφια τα οποία μόνο ο Αη Βασίλης έχει δει.
Υπάρχουν γύρω στα 2 δισεκατομμύρια παιδιά (άτομα κάτω των 18 ετών) στον κόσμο. Αλλά δεδομένου ότι ο Αη Βασίλης (προφανώς) δεν έχει σχέση με Μουσουλμάνους, Ινδουιστές, Εβραίους, Βουδιστές και τις λοιπές θρησκείες, αυτό ελαττώνει το φόρτο εργασίας στο 15% του συνόλου, δηλαδή στα 378 εκατομμύρια παιδιά σύμφωνα το το Γραφείο Παρακολούθησης του Πληθυσμού.
Με μέσο όρο 3,5 παιδιά ανά οικογένεια, έχουμε 91,8 εκατομμύρια σπίτια. Υποθέτουμε ότι στο καθένα υπάρχει τουλάχιστον ένα καλό παιδί.Ο Αη Βασίλης έχει 31 ώρες τα Χριστούγεννα για να δουλέψει, χάρη στις διαφορετικές ωριαίες ζώνες και την περιστροφή της γης, υποθέτοντας ότι ταξιδεύει από την ανατολή προς τη δύση (πράγμα που φαίνεται λογικό).
Έτσι έχουμε 822,6 επισκέψεις ανά δευτερόλεπτο. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ένα χριστιανικό σπιτικό με καλά παιδιά, ο Αη Βασίλης έχει γύρω στο 1/1000 του δευτερολέπτου για να παρκάρει, να πηδήξει από το έλκηθρο, να μπει από την καμινάδα, να γεμίσει τις κάλτσες, να μοιράσει τα υπόλοιπα δώρα κάτω από το δένδρο, να φάει τα κεράσματα του, να ανέβει πάνω την καμινάδα, να μπει στο έλκηθρο του και να πάει στο επόμενο σπίτι.
Υποθέτοντας ότι αυτές οι 91,8 εκατομμύρια στάσεις είναι εξίσου μοιρασμένες στη γη (το οποίο ξέρουμε ότι είναι λάθος, αλλά για λόγους υπολογισμού θα το δεχτούμε), μιλάμε για περίπου 1,3 χιλιόμετρα ανά σπιτικό, ένα συνολικό ταξίδι 140 εκατομμυρίων χιλιομέτρων, χωρίς να υπολογίζουμε τις στάσεις που οι περισσότεροι από μας πρέπει να κάνουμε τουλάχιστον μια φορά στις 31 ώρες για φαγητό, νερό και για λοιπές φυσικές ανάγκες.
Αυτό σημαίνει ότι το έλκηθρο του Αη-Βασίλη κινείται με 1.040 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο, 12.500 φορές την ταχύτητα του ήχου. Για λόγους σύγκρισης, το ταχύτερο όχημα που έφτιαξε ο άνθρωπος στη γή, το διαστημόπλοιο Οδυσσεύς, κινείται με 27,4 μίλια το δευτερόλεπτο - ένα συνηθισμένο ελάφι μπορεί να τρέξει με 25χιλιόμετρα την ώρα.
Το φορτίο του έλκηθρου προσθέτει ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο. Αν υποθέσουμε ότι κάθε παιδί δεν παίρνει τίποτα παραπάνω από ένα μέσου μεγέθους σετ Lego (500 γραμμάρια), το έλκηθρο μεταφέρει 189.000 τόνους, χωρίς να λογαριάζουμε τον Αη-Βασίλη, που περιγράφεται ως υπέρβαρος.
Στη Γη ένα συνηθισμένο ελάφι δεν μπορεί να σύρει παραπάνω απο 140 κιλά. Ακόμη και αν θεωρήσουμε ότι "το ιπτάμενο ελάφι" (βλέπε σημείο #1) θα μπορούσε να σύρει ΔΕΚΑ ΦΟΡΕΣ το κανονικό ποσό, δεν μπορούν 8 ελάφια να κάνουν τη δουλειά ή ακόμη 9. Χρειαζόμαστε 135.000 ελάφια. Αυτό αυξάνει το φορτίο (χωρίς να υπολογίζουμε ακόμη το βάρος του έλκηθρου) στους 210.000 τόνους. Πάλι, για λόγους σύγκρισης αυτό είναι τέσσερις φορές το βάρος του Queen Elizabeth.210.000 τόνοι που ταξιδεύουν με 1040 χιλιόμετρα το δευτερόλεπτο δημιουργούν μια τεράστια αντίσταση αέρος - αυτή θα θέρμαινε τα ελάφια στο ίδιο βαθμό μ'ένα διαστημόπλοιο που εισέρχεται στην γήινη ατμόσφαιρα.
Από το πρώτο ζευγάρι των ελαφιών το καθένα θα απορροφούσε 14,3 τετράκις εκατομμύρια joule ενέργειας ανά δευτερόλεπτο. Εν συντομία, θα φλεγόταν άμεσα, προκαλώντας έκρηξη σ' αυτά που ήταν πίσω τους και θα δημιουργούσαν εκκωφαντικές εκρήξεις στο πέρασμα τους.
Όλη η ομάδα των ελαφιών θα εξαερωνόταν μέσα σε 4,26 εκατοστά του δευτερολέπτου. Ο Άγιος Βασίλης εν τω μεταξύ θα υφίστατο σε μια φυγόκεντρο δύναμη 17.500,06 φορές μεγαλύτερη της βαρύτητας.
Ένας Αη-Βασίλης 120 κιλών (που είναι σχετικά αδύνατος) θα κολλούσε στην πλάτη του έλκηθρου με μια δύναμη 1.959.016 κιλών......(!!!)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το παραπάνω κείμενο το ανακαλυψα σε μια απο τις περιπλανήσεις μου στο διαδύκτιο .
Για εμας βέβαια ο αγιος Βασίλης θα συνεχίζει να υπάρχει στις καρδιές μας και ΕΛΠΙΖΩ μέχρι τα βαθιά μας γεράματα κάθε τέτοιες μέρες , να συνεχίσουμε να κοιτάμε εξω απο τα παραθυρα μας μήπως και δούμε τον αγαπημένο γεροντα των παιδικών μας χρόνων.
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου